zondag 26 januari 2014

De beste foundation ever???

Foundation is een van mijn meest essentiële make-up producten.
Ik heb er best redelijk wat, van budgetproof tot niet zo budgetproof.

Bij mij moet een foundation een goede dekking geven zonder dat het eruitziet dat je make-up draagt. Een matte of lumineuze finish maakt mij niet zoveel uit, want je hebt producten zoals poeders en primers die dat resultaat kunnen versterken of juist afzwakken. De foundation moet lang mooi blijven en mag zeker niet ophopen, op je huid blijven liggen, rullen of oxideren.

Mijn meest luxe foundation is de Teint Visionnaire van Lancôme van €57,50. Deze foundation komt met een concealer in de dop, wat op de foundation aangebracht erg mooi vervaagt. Wat wel aardig curieus is, is dat de concealer ook echt alleen mooi samensmelt met dezelfde foundation en niet met een andere foundation. De Teint Visionnaire bevat ingrediënten die je huid ook verzorgen, want niet alleen dóór deze foundation ziet je huid er egaler uit, er wordt ook aan de teint gewerkt door de verzorgende bestanddelen. Het geeft een semi lumineuze uitstraling en dekt goed. Hij vervaagt echt super makkelijk.
Ik raad aan om deze foundation te gebruiken onder de Beauty Flash Balm van Clarins. Als je gezicht er de hele dag op moet zitten, bereik je dat met deze twee producten!

 


Mijn meest gebruikte budget foundation is de Healthy Mix van Bourjois ongeveer €14. Dit is eigenlijk een redelijk simpele foundation, die zijn werk goed doet. Met een natuurlijke finish en medium dekking.
 
Mijn meest gebruikte budget BB Cream is die van Rimmel €7. Deze vind ik het noemen waard, omdat hij buiten verwachting goed presteert. Met een hoge SPF 25 ook erg geschikt voor de zomer. Ik kan hem aanbrengen zonder dagcrème eronder en dan blijft deze verzorgend aanvoelen. Dekt goed enig roodheid in het gezicht.


Mijn favorieten van het moment staan hierboven. Het kan best zijn dat ik over een halfjaar weer blog over mijn favoriete foundations met hele andere producten. Het blijft leuk om nieuwe te proberen en reviews te lezen. Het is ook maar net wat je prefereert. Het allerbelangrijkste blijft dat je de juiste kleur kiest. Als de kleur niet te zien is en helemaal wegvalt in je hals, dan heb je de juiste kleur. Er zonniger uitzien doen we met een bronzer en blusher.

Foundation hoort je naar mijn mening zekerder te voelen en dat is een groot goed!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten